9 Mayıs 2012 Çarşamba

Red Kit Istanbul'da

red kit, çizgi film
resim

Red Kit (Özgün adı: Lucky Luke), Belçikalı karikatürist Morris (1923-2001) tarafından çizilen çizgi romandır. Çizgi romanın maceralarından bazıları Fransız René Goscinny (1926-1977) tarafından yazılmıştır. Morris'in ölümünden sonra bazı maceralar Fransız Achdé tarafından çizilmiştir.
Gölgesinden hızlı silah çeken yalnız kovboy "Red Kit" sadık beyaz atı Düldül (Jolly Jumper) ve sevimli köpeği Rin Tin Tin (Rantanplan) ile beraber suçluların ve adaletsizliğin amansız düşmanıdır. Suçluları temsil eden Dalton kardeşler; Joe, William, Jack ve Averel birçok macerada yer alırlar. Diğer unutulmaz karakterler Kalamiti Jane, Billy Kid, Yargıç Roy Bean, Jesse James, Akbaba, Posta arabası sürücüsü Hank ve Cenaze Levazımatçı'sıdır. Vikipedi
resim


Yapı Kredi Kültür Merkezi yılın en eğlenceli sergilerinden birine ev sahipliği yapıyor.
Çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik’in küratörlüğünde hazırlanan “Red Kit İstanbul’da” sergisi, 10 Mayıs – 17 Haziran 2012 tarihleri arasında Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde ağırlıyor.

Serginin yapılacağı Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin Galatasaray’daki binasında bulunan sergi salonu, küçük bir Red Kit kasabasına dönüştürüldü. Vahşi Batı stili bir bar kapısından girilen sergi salonunda evler, posta arabaları ve ünlü çizgi roman karakterleri Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid, Calamity Jane ve diğerleri bulunuyor.
resim
Ayrıca orijinal çizimler, karakterlerin oluşum süreçleri, çizgi roman endüstrisinin gelişimi, Red Kit evreninin perde arkası, Red Kit’e özgü dünya görüşü ve korsan çizimli albüm kapaklarından İzzet Günay-Sadri Alışık’lı sinema afişlerine dek Red Kit’in Türkiye macerası bu sergide …
Red Kit severlere duyurulur!

2 yorum:

Banuca dedi ki...

Hala severim redkiti, cd leri, büyük boy kitapları, eski dergilerinden birkaç sayısı var elimde... Tommiks, Teksas, Ten Ten, onları hatırladım şimdi, ne çok severdim... Bizim çocukluğumuz güzeldi yaaaa :)

Gulsen dedi ki...

Benimde okumadığım çizgi roman kalmamıştır herhalde Banucuğum. "Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin Galatasaray’daki binasında bulunan sergi salonu, küçük bir Red Kit kasabasına dönüştürüldü." haberi çok ilgimi çekti mutlaka görmek lazım çocukluğa döneriz hemen :))

Yorum Gönder