17 Nisan 2012 Salı

Çöp Projesi

Bugün size harika bir sosyal kalkınma projesinden bahsetmek İstiyorum. İsmi Çöp(m)adam. Çöp(m)adam hayatları boyunca düzenli gelire sahip olmamış kadınlara fırsat yaratmak amacıyla oluşturulmuş bir proje. Hammaddeler, iplik ve fermuar dışında, çöpe atılan ve hiçbir zaman kullanılmayan malzemelerden seçilmiş. Hammaddenin çoğu daha önceden kullanılmış, ancak temizlenmiş ve sterilize edilmiş malzemelerden oluşmakta. Sabah
Değerli olanın ne olduğunu sorgularken, Türkiye’de kadın istihdamının ve geri dönüşümün önemi üzerinde denemeler yaparak Ayvalık’ta yerel bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen bu fikir, ambalaj atıklarını yaratıcı, farklı, estetik ve benzersiz şekilde kullanıp, satışa sunmayı hedefliyor!

Günlük hayatımızda sürekli kullandığımız ürünlerin hiç düşünmeden çöpe attığımız ambalajlarından, hayatları boyunca düzenli gelire sahip olmamış kadınlar tarafından üretilen çöp(m)adam ürünlerini hepsi özgün ve benzersiz bir tasarıma sahip olup, üreten çöp(m)adam tarafından imzalanmıştır.

Çöp(m)adam Projesi Unilever Türkiye A.Ş. ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri işbirliğinde yürütülmektedir.

 

 

Koleksiyonun tamamı için  http://copmadam.jalbum.net/ 

 http://www.copmadam.com/tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder